+36 46 560 372

Hírek - Blog

Hírek / Érdekességek
7 máj 2019

ÚJ TERMÉK! – VOLUMINA

/
Posted By
/
Comments0

VOLUMINA
Feltöltő hatású filler krém a megereszkedett, rugalmasságát
vesztett, idősebb bőr hatékony kezelésére

 

Összetevők:

 • Nagymolekulájú Hyaluronsav
 • Commiphora mikul resin extract
 • Squalane (Szkvalán)
 • Gllikolipid és foszfolipid
 • Prumus Persca (őszibarack gyümölcs kivonata)
 • Theobroma Grandiflorum (Amazoniai nagyvirágú kakaófa)
 • Ornithin (növekedési hormon)
 • Wakame barna makroalga /Undaria ípinnatafida mag kivonata

 

Tulajdonsága:

Az öregedési folyamat többnyire az örökletes tényezőktől függ.  Ez az un. belső öregedés a környezeti hatásokkal és az egyén életmódjával együtt a bőrben lévő anyagcsere folyamatok lassulásához vezet, amik az öregedés látható jeleit hordozzák:

 • ráncok
 • megereszkedett bőr
 • csökkenő rugalmasság
 • fakult bőrszín

Ennek egyik fő oka a térfogat kitöltő sejtek csökkenése. A térfogat csökkenése, a ráncok, a ragyogás hiánya és a bőr rugalmasságának csökkenés miatt a bőr öregebbnek tűnik. Noha nehéz leírni, de ez a térfogatveszés eléggé gyakori jelenség, mely befolyásolja az egész arc szerkezetét és alakját. Ezen változások összességét nevezik un. megereszkedett bőrnek, kontúrvesztésnek, amik gyakran egy negatívabb arcképet okoznak. De a test egyéb területein is megjelennek ezek a tünetek, mint a felkarokon, nyakon, dekoltázson, mellkason, kezeken, mivel a zsírsejtek ezen specifikus területeken is csökkennek.

Speciális bőrápoló, – a nagy molekulájú hyaluronsav, a Commiphora Mukul (indiai gyógynövény) kivonat, és egyéb nagyon értékes összetevők szinergiája. A test különösen károsodott és érzékeny területeinek tökéletes ápolója, ami gyors és látványos eredményekkel kecsegtet. A jól ismert hyaluronsav azonnal kipárnázza az érintett területet, ami simává és feszessé válik.

A Commiphora Mukul kivonat aktiválja a lipogenezist és elősegíti a zsírcseppecskék tárolását. Ezáltal helyileg, belülről növeli a kötőszövet alatti zsírok térfogatát, ezáltal csökkentve a ráncosodást.

A szkvalán egy teljesen szagtalan, átlátszó olaj. Általában olajbogyóból nyerik, ám mostanában létezik egy cukornádból szintetizált Ecocert nevű változata is. Ez nagy előrelépést jelent a felhasználhatóság szempontjából, mert korábban a szkvalánt csak cápák májából tudták kivonni. (“Squalus” latinul “cápa”.) Egy szkvalánhoz hasonló anyag természetes módon a bőrünkben is megtalálható. Az emberi faggyú összetevője kb. 15%-ban, ami selymesen puhává teszi a bőrt és hármas hatása van:

 

 • Megvédi a bőrt a nedvességvesztéstől és megakadályozza a bőr saját zsírjainak oxidációját.
 • Könnyen eloszlik, és kellemes érzést biztosít
 • Javítja a kozmetikumok felszívódását és aktív transzportját.

A szkvalán többek között lehetővé teszi a bőr jobb hidratálását, ezáltal csökkentve a ráncokat. Hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, mint a vitaminok. Biztosítja, hogy a bőr egyéb lipidjei (zsírok) ne oxidálódjanak. A C-vitaminhoz és az E-vitaminhoz hasonlóan a szkvalán is antioxidáns.

Glikolipid és foszfolipid: A Weyergans High Care AG. gliko- és szfingholipideket használ hatóanyag szállító rendszerként és emulgeáló szerként. Az olajcseppeket vékony sejtmembránok választják el a víztől, így ez a hordozó anyag képes behatolni az epidermisz mélyebb rétegébe, ahol hatóanyag depók jönnek létre, majd hosszú időn keresztül hasznosulnak. Ezáltal jó állapotban tartják a bőr barrier rétegét és megelőzik a transzepidermális vízveszteséget. (TEWL)

Őszibarack (PRUNUS PERSICA) mag kivonat

Az őszibarack olajat a magok hideg kipréselésével nyerik, majd szűrik és finomítják. Az így nyert tiszta olaj főleg telítetlen zsírsavakat tartalmaz. A barack kerneolaja puha, kellemes bőrérzetet ad. Telítetlen zsírsavként hozzájárul, hogy a bőr barrier rétege áteresztőbbé válik, így jobban hasznosulnak a lipofil (zsírban oldódó) hatóanyagok. Ugyanakkor fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő hatása is van, így megnyugtatja a bőrirritációt.

THEOBROMA GRANDIFLORUM magból készült vaj (Amazoniai kakaó fa)

A Cupuaçu vajat a Cupuaçu gyümölcs magjából állítják elő. Ez a lanolin hatékony alternatívája, mert magas a vízmegkötő kapacitása és tartós hidratáló hatást fejt ki. Nagy mennyiségben tartalmaz fitoszterint, ezért hatékony gyulladáscsökkentő. A kakaóvaj nagyon jó növényi alternatívája a lanolinnak, ezért krémekben, testápolókban, kozmetikai maszkokban előszeretettel alkalmazzák. Saját súlyának négyszeresét éri el vízben, így kiváló hidratáló anyag.

COMMIPHORA MUKUL (indiai balzsamfa) gyanta kivonat

A guggul a balzsamfa gyantája. A „guggul” szó indián eredetű, jelentése: „véd a betegségektől”. Az indiánok füstőlőként is alkalmazták a moszkítók távoltartására. Az ayurvédikus gyógyászatban a pl. a reuma és a túlsúly ellen van szerepe. A guggul kivonat regeneráló hatású, az öregedő bőr és a ráncok kezelésére ajánlott. A guggul gyanta kivonata mint liposzóma funkcionál, így képes behatolni a bőr szubkután zsírszövetébe, ahol elősegíti a zsírok tárolását. Ugyanakkor a zsírsav szintézis stimulálódik, a zsírsejtek megnagyobbodnak, ezáltal a bőr ismét kiteljesedik.

Mint ismert, a bőr öregedésének egyik fontos oka a szubkután zsírsejtek lebomlása. Ezt a folyamatot a guggul gyanta kivonat kiválóan ellensúlyozza. Ugyanakkor a zsírsejtek tárolási kapacitásának aktiválásával regenerálja és fiatalosabbá varázsolja a bőrt.

A hyaluronsav és a Commiphora Mukul kombinációja képes a bőr legmélyebb rétegébe lejutni, ezáltal a hatóanyag depo hatás jelentősen megnövekszik. A Commiphora Mukul-nak olyan hatása is van, mely kiváltja azsírsejtek méretének növekedését. Ennek következtében a  szövet kipárnázott lesz, kitölődnek a ráncok, a bőr látványosan megújul.

ORNITHIN (növekedési hormon)

Az aminosavak szabályozzák a szervezet anyagcsere folyamatait, a tápanyagok raktározását (vitaminok, ásványi anyagok, fehérjék, zsírok, szénhidrátok, víz) és szállítását. Az ornithin gyors regeneráló hatású, ezért a sebgyógyulás is elősegíti. Ezen kívül a bőrt telítettebbé teszi, a lipidek és a víz segítségével. Az ornithin egy kapszulázott aminosav, amely az emlő térfogatásnak jelentős növekedéséhez vezet. A hatóanyag további jelentősége, hogy minden további segítség nélkül képes lehatolni a bőr mélyebb rétegeibe. Megakadályozza a helyi lipolízist, ezáltal biztosítja a zsírsejtek növekedését, így telítettségi hatást eredményez.

UNDARIA PINNATIFIDA mag kivonata

Az Undaria Pinnatafida – másnéven wakame – egy kb. 2 m hosszúságú barna makroalga faj, mely a hideg tengeri áramlatokat kedveli. A felszín közelébe sziklákon tenyészik, az őszi és a kései tavaszi időszak között. A wakame az egyik legnépszerűbb japán algafaj. Évente legfeljebb 100 000 tonna termelhető ki belőle. Az algák fő tenyészterülete a japán Hokkaido sziget parti része. Európában újabban Bretagne-ban is sikeresen tenyészik. Az alga gazdag ásványi anyag tartalommal rendelkezik: kálcium, vas, magnézium, kálium, foszfor, valamint B vitamin csoport. Szintén sok található benne: valin, alanin, aszpartin, glutamin-leucin, rostok, aminosavak.

A Wakame kivonat aktiválja azt a 14 gént, amelyek a kollagén, elasztin és hialuronsav szintéziséért felelősek. Továbbá az extra celluláris mátrix kialakításáért és fenntartásáért felelős géneket is stimulálja. A vizsgálatok során bebizonyosodott, hogy a kezelt területen lévő ráncok mélysége 14 nap alatt csökkent. Emellett a bőr megereszkedése ellen is látványos eredményeket mutat.

A Volumina hatásai:

 • Feszesíti a bőrt az arc, nyak, dekoltázs, felkar és kezek területein
 • Emeli a melleket, kitölti a tartósan lecsökkent emlőtérfogatot
 • Növeli a bőr rugalmasságát
 • Csökkenti a ráncokat
 • Megköti és megtartja a bőr nedvességét

 

Alkalmazása:

Megtisztított bőrfelületre kell felvinni és bemasszírozni. Rövid idő múlva a bőr világosabb lesz, a ráncok mélysége csökken. Hatása függ a felhasználó életkorától, általános ápolási szokásaitól, a ráncok mélységétől. Különösen olyan bőrfelületre ajánlott, ahol az életkor miatt a bőr alatti zsírszövet lecsökkent. Az enzimek preventatív hatásúak is, mivel a meglévő zsírsejtek nem bomlanak le, így a bőr kipárnázott marad. Az intenzív alkalmazás nők és férfiak esetén is hatásos. Ott a leglátványosabb, ahol alacsony a szubkután zsírszövet mennyisége (arc, nyak, dekoltázs, felkar belső része, kezek, mellek). A mikrokapszulába zárt hatóanyagok eljutnak a bőr mélyebb rétegeibe, ezért nem szükséges semmilyen gépi segédeszköz alkalmazása a hatékony bevitelhez.

Kiszerelés:  50 ml

Megvásárolható a budapesti referencia szalonunkban: High Care Center – Oktatási Központ Budapest, Tutaj u. 3-5. (Telefon: +36 1 3310 149), megrendelhető szakmai webáruházunkból: https://nagyker.highcare.hu